Contactati-ne: (+40) 799 18 00 18

Str: Dr.Carol Davila 8 Bl:A9 sc.A Parter Vedeti locatia

Endodontie

    Endodontia este o specialitate stomatologica ce are in vedere prevenirea, diagnosticul si tratamentul afectiunilor pulpei dentare si a regiunii apicale. Pulpa dentara este tesutul moale format din vase de sange si nervi, situat in interiorul dintelui. Tratamentul de canal radicular devine necesar in momentul in care pulpa se inflameaza sau moare. Daca nu este tratata, infectia se raspandeste la os si tesuturile inconjuratoare.
In general,tratamentul endodontic presupune indepartarea tesuturilor inflamate sau necrozate, precum si eliminarea resturilor organice din canalele radiculare, pentru ca apoi acestea sa poata fi obturate cu materiale biocompatibile.

  Printre procedurile endodontice disponibile in clinica noastra amintim:
• Tratament pulpar: coafaj direct si indirect, pulpotomie, prepararea mecanochimica a canalului radicular, obturatie de canal, extirparea pulpei;
• Chirurgie apicala: chiuretaj periapical, rezectie apicala, obturatie retrograde de canal, sigilarea perforatiei radiculare, tratamentul resorbtiei radiculare, separarea radiculara;
• Tratament si retratament endodontic;
• Apexificare / Recalcificare;
• Albirea dintilor tratati endodontic;
• Amputatie radiculara;
• Hemisectie.

    Tratamentul endodontic reprezinta o serie de proceduri create pentru a mentine starea de sanatate a pulpei dentare - partea din mijlocul dintelui constituita din vase de sange si nervi. In momentul in care pulpa este bolnava sau lezata procedurile endodontice -obturatia radiculara - au ca scop pastrarea normalitatii tesuturilor apicale, iar atunci cand apare inflamatia parodontiului apical (proliferarea infectiei din pulpa)tratamentul endodontic - obturatie radiculara cu sau fara interventii chirurgicale endodontice - are rolul de a insanatosi tesuturile apicale.
Alternative la tratamentul endodontic
In momentul in care pulpa dentara este afectata, singura alternativa a tratamentului endodontic este extractia dintelui. Pentru a pastra functia masticatorie si pentru a preveni deplasarea dintilor produsa de spatiul ramas liber, dintele extras trebuie sa fie inlocuit cu un dinte protetic, un implant sau cu o punte dentara. Aceste proceduri alternative necesita insa costuri si pierdere de timp mai ridicate decat in cazul tratamentului endodontic si restaurarii dintelui natural.

   Procedura endodontica de canal radicular, cunoscuta ca "scoaterea nervului", este indicata atunci cand pulpa dentara bolnava nu are capacitatea de a se vindeca si continua sa se inflameaza, devenind treptat necrozata. Extirparea pulpei este necesara pentru a evita raspandirea inflamatiei si a infectiei la tesuturile inconjuratoare.
    Imbolnavirea pulpei dentare are loc de obicei in conditiile unei carii profunde sau in urma unui traumatism dentar. Pastrarea dintelui natural este dezideratul tratamentelor stomatologice in general si, in plus, obturatia de canal este alternativa mai putin costisitoare. De asemenea tratamentul endodontic este necesar, in scop protetic pentru efectuarea "coroanelor dentare".

(+40) 799 18 00 18                    (+40) 799.18.00.18


...sau completati formularul de programari:

completati